Stichting Amare gaat groen.

Stichting Amare gaat groen.

Het is momenteel een populair onderwerp! Hét klimaat, de boeren, bouwprojecten die stil komen te liggen om de Co2 uitstoot en ga zo maar door. Een 16 jarige die voor een karretje word gespannen en het nieuws haalt door een toespraak welke niet door haar zelf is geschreven én als klap op de vuurpijl een enorme tegen beweging op Facebook teweeg brengt.
Deze ontwikkelingen zijn bij ons ook niet voorbij gegaan, en hierbij heeft de secretaris van Stichting Amare besloten, Amare op GROEN te zetten.

Wat houd het in?
Roy Hallink secretaris van Stichting Amare, is in het dagelijks leven ondernemer en probeert ook zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Hij heeft hiermee de nodige ervaring om ook deze lijn binnen de stichting door te voeren.
Roy: “Het gebruik van bergen papier is niet meer van deze tijd, we proberen een papierloze stichting te worden, door het gebruik zoveel mogelijk binnen de perken te houden, en dat wat we weg gooien te hergebruiken.”
De Facturen die u van de stichting ontvangt zijn inmiddels allemaal al per e-mail maar ook onze nieuwsbrief welke wij binnenkort gaan lanceren, zal per mail worden verstuurd.
Roy :”Onze programmaboekjes proberen wij zo duurzaam mogelijk te laten drukken, én we bestellen liever te weinig boekjes dan te veel omdat we dan te veel moeten wegbrengen naar de papier recycling.”
Stichting Amare probeert op deze manier ook in eigen land in eigen beweging een steentje bij te dragen in het bewust met papier omspringen In de zin van facturatie en nieuwsbrieven.
Ook de webhosting gebeurt bij partijen die proberen klimaat neutraal te zijn, en ook daar zijn wij voortdurend mee bezig om te blijven verbeteren.
Omdat ook digitaal; achter de schermen bepaalde machines en server parken niet voldoen aan een klimaat neutrale omgeving.
Roy:” We proberen ook het reizen als bestuur zoveel mogelijk te beperken door digitaal te communiceren met elkaar, zodat we meer thuis kunnen werken, en elkaar via digitale mediums op de hoogte houden van de zaken die spelen binnen Stichting Amare, door het gebruik van een cloud platform kunnen meerdere mensen van Amare op 1 machine werken, wat weer een kantoor, en de nodige stroom consumerende PC’s bespaart. gewoon alles met bestaande apparatuur zonder extra kosten.”

Zoals u leest Amare gaat op groen, iedere keer proberen wij weer te innoveren om het nog groener te kunnen krijgen.

RH

Geef een reactie

Your email address will not be published.
*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.